![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
annot open /define command which doesnt return res |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Sudesigirci ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2025 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 60 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sudesigirci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Saat 5 Dakika Önce Saat 11:58 |
Merhabalar , aşağıdaki kod statü güncelleme işlemini yapıyor fakat butona bastığımda yazdığım hatayı alıyorum bazen de bastığımda Invalid Cast Type hatasını alıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim var MyForm: TclForm; mainVertSB: TclVertScrollBox; clProGrid: TClProGrid; lblBaslik: TClLabel; Qry: TClSQLiteQuery; btnStatuGuncelle:TClProButton; seciliEmail, seciliModul: String; seciliID: String; void GetTaleplerGrid; { try Qry = Clomosy.DBSQLiteQueryWith( 'SELECT kullanici_email, modul, aciklama, status, id FROM Talepler' ); Qry.OpenOrExecute; if Qry.Found { clProGrid = MyForm.AddNewProGrid(mainVertSB, 'clProGrid'); clProGrid.Align = alTop; clProGrid.Height = 400; clProGrid.Options.Selection.Mode = smSingleCell; clProGrid.ConnectDataSet(Qry); clProGrid.AutoSizeColumns(True, 100); MyForm.AddNewEvent(clProGrid, tbeOnProGridCellClick, 'ProGridSatirSecildi'); } else { ShowMessage('Veri bulunamadı.'); } except ShowMessage('Hata: ' + LastExceptionMessage); } } void ProGridSatirSecildi; var satirNo: Integer; { satirNo = MyForm.ClSenderRow; seciliID = clProGrid.Cells[4, satirNo]; } void StatuyuGuncelle; { if seciliID <> '' { Qry = Clomosy.DBSQLiteQueryWith( 'UPDATE Talepler SET status = ''' + 'Çözüldü' + ''' WHERE id = ' + seciliID ); ShowMessage('Durum "Çözüldü" olarak güncellendi.'); GetTaleplerGrid; } else { ShowMessage('Lütfen önce bir satıra tıklayın.'); } } { MyForm = TclForm.Create(Self); mainVertSB = MyForm.AddNewVertScrollBox(MyForm, 'mainVertSB'); mainVertSB.Align = alClient; lblBaslik = MyForm.AddNewLabel(mainVertSB, 'lblBaslik', 'Tüm Talepler Listesi'); lblBaslik.Align = alTop; lblBaslik.Height = 50; lblBaslik.TextSettings.Font.Size = 24; lblBaslik.TextSettings.Font.Style = [fsBold]; lblBaslik.TextSettings.HorzAlign = taCenter; btnStatuGuncelle = MyForm.AddNewProButton(mainVertSB, 'btnStatuGuncelle', 'Durumu Güncelle'); btnStatuGuncelle.Align = alTop; btnStatuGuncelle.Height = 50; GetTaleplerGrid; MyForm.AddNewEvent(btnStatuGuncelle, tbeOnClick, 'StatuyuGuncelle'); MyForm.Run; } |
|
![]() |
|
cerenn ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Sude gördüğüm kadarıyla openorexecute yazmayı unutmuşsun
Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Text =
'UPDATE Talepler SET status = ''Çözüldü'' WHERE id = ' + seciliID; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; onun haricinde bazen global bir Qry tanımlamak bende sıkıntılara yol açabiliyordu benim kodumda local şekilde hem GetTaleplerGrid fonksiyonun için hem de ProGridSatirSecildi fonksiyonun için tanımlarsan daha iyi olabilir.Ayrıca eğer ki tek bir ID üzerinden statü işlemini devam ettirmeyeceksen ID yi kullandıktan sonra seciliID = '' satırını fonksiyonuna eklemeyi unutma. Gördüklerim bunlar iyi çalışmalar dilerim.
|
|
![]() |
|
Sudesigirci ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2025 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 60 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sudesigirci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Ceren ,
OpenOrExecute kullandım fakat aynı hatayı alınca tekrar sildim buraya da o şekilde attım diğer dediklerini uygulayacağım teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
haletr ![]() Deneyimli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2025 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 76 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Sude,
void StatuyuGuncelle; { if (seciliID <> '') { Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Text= 'UPDATE Talepler SET status = ''Çözüldü'' WHERE id = ''' + seciliID + ''''; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; ShowMessage('Durum "Çözüldü" olarak güncellendi.'); GetTaleplerGrid; } else { ShowMessage('Lütfen önce bir satıra tıklayın.'); } } StatuyuGuncelle fonksiyonunu bu şekilde deneyebilir misin? Umarım yardımcı olur. İyi çalışmalar.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |