![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Clomosy TclMQTT Bileşeni ile Yerel Broker'a bağlan |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yalperen ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Haziran 2025 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 14 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 7 Saat 44 Dakika Önce Saat 17:48 |
Merhaba, Bir API'dan gönderdiğim mesajı Clomosy uygulamasında TCLMQTT bileşenini kullanarak local bir Mosquitto MQTT broker'ı üzerinden almak istiyorum. Mesajı gönderebiliyorum ama Clomosy tarafında bu mesajı alamıyorum. Uygulama açılınca 'Bağlanamadı' yazan else düşüyor. Clomosy'de MQTT kullanırken host ve port ayarlayamıyor muyuz ya da HiveMQ gibi online brokerlara bağlantı sağlamanın bir yolu var mı? void MyMQTTPublishReceived; { ShowMessage('Yeni MQTT Mesajı: ' + MyMQTT.ReceivedMessage); } MyMQTT = anaSayfa.AddNewMQTTConnection(anaSayfa,'MyMQTT'); MyMQTT.Channel = 'clomosy'; MyMQTT.Connect; anaSayfa.AddNewEvent(MyMQTT,tbeOnMQTTPublishReceived,'MyMQTTPublishReceived'); if(MyMQTT.connected) ShowMessage('bağlantı sağlandı'); else ShowMessage('Bağlanamadı'); |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |