![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Tür Dönüşüm Hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
CelalTugay ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2025 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CelalTugay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 6 Saat 7 Dakika Önce Saat 14:56 |
Merhabalar burası benim uUretim unitim burayı açınca verileri ekle butonuna basınca could not convert variant of type (UnicodeString) into type (Boolean) hatası alıyorum aşşağıda uUretim unitim var var UretimForm: TclForm; edtSulama, edtSicaklik, edtNem, edtIlaclama, edtHasatPlan, edtGunlukIs: TclProEdit; btnEkle, btnGuncelle, btnGeri: TclProButton; gridUretim: TclProGrid; Sorgu: TclSQLiteQuery; SecilenSatirID: Integer; // Düzenleme için seçilen kayıt ID'si dbPath: String; // Veritabanı bağlantı yolu //const // Verileri veritabanından al ve gridde göster void VerileriYukle var yeniSatir: Integer; Sorgu: TclSQLiteQuery; { try { Clomosy.DBSQLiteConnect(dbPath, ''); Sorgu = Clomosy.DBSQLiteQueryWith('SELECT UretimID, Sulama, Sicaklik, Nem, Ilaclama, Hasat_Plan, Gunluk_Is FROM ÜretimTablosu ORDER BY UretimID DESC'); Sorgu.OpenOrExecute; gridUretim.RowCount = 1; // sadece başlık while (not Sorgu.Eof) { yeniSatir = gridUretim.RowCount; gridUretim.RowCount = yeniSatir + 1; gridUretim.Cells[0, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('UretimID').AsString; gridUretim.Cells[1, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Sulama').AsString; gridUretim.Cells[2, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Sicaklik').AsString; gridUretim.Cells[3, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Nem').AsString; gridUretim.Cells[4, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Ilaclama').AsString; gridUretim.Cells[5, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Hasat_Plan').AsString; gridUretim.Cells[6, yeniSatir] = Sorgu.FieldByName('Gunluk_Is').AsString; edtSulama.Text = ''; edtSicaklik.Text = ''; edtNem.Text = ''; edtIlaclama.Text = ''; edtHasatPlan.Text = ''; edtGunlukIs.Text = ''; SecilenSatirID = 0; Sorgu.Next; } } except { ShowMessage('Veriler yüklenirken hata: ' + LastExceptionMessage); } } } // Gridde satır seçildiğinde verileri düzenleme alanlarına getir void GridSatirSecildi; var secilenSatir: Integer; // Integer olarak tanımla { secilenSatir = UretimForm.ClSenderRow; // Değer ata if (secilenSatir <= 0) Exit; // Şimdi integer karşılaştırması SecilenSatirID = StrToInt(gridUretim.Cells[0, secilenSatir]); edtSulama.Text = gridUretim.Cells[1, secilenSatir]; edtSicaklik.Text = gridUretim.Cells[2, secilenSatir]; edtNem.Text = gridUretim.Cells[3, secilenSatir]; edtIlaclama.Text = gridUretim.Cells[4, secilenSatir]; edtHasatPlan.Text = gridUretim.Cells[5, secilenSatir]; edtGunlukIs.Text = gridUretim.Cells[6, secilenSatir]; btnEkle.Visible = False; btnGuncelle.Visible = True; } // Güncelle butonu tıklaması void btnEkleTikla; { if (edtSulama.Text == '' || edtSicaklik.Text == '' || edtNem.Text == '' || edtIlaclama.Text == '' || edtHasatPlan.Text == '' || edtGunlukIs.Text == '') { ShowMessage('Lütfen tüm alanları doldurun!'); Exit; } try Clomosy.DBSQLiteConnect(dbPath, ''); // STRING olarak kaydet (StrToInt çevirimi kaldırıldı) Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Text = 'INSERT INTO ÜretimTablosu (Sulama, Sicaklik, Nem, Ilaclama, Hasat_Plan, Gunluk_Is) VALUES (' + QuotedStr(Trim(edtSulama.Text)) + ', ' + QuotedStr(Trim(edtSicaklik.Text)) + ', ' + QuotedStr(Trim(edtNem.Text)) + ', ' + QuotedStr(Trim(edtIlaclama.Text)) + ', ' + QuotedStr(Trim(edtHasatPlan.Text)) + ', ' + QuotedStr(Trim(edtGunlukIs.Text)) + ')'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; // OpenOrExecute yerine OpenOrExecute ShowMessage('Veri başarıyla eklendi!'); VerileriYukle; // Grid'i yenile except ShowMessage('Veri eklenirken hata: ' + LastExceptionMessage); } } /*void btnGuncelleTikla; { if (SecilenSatirID <= 0) { ShowMessage('Lütfen güncellenecek kaydı seçin!'); Exit; } if (edtSulama.Text == '' || edtSicaklik.Text == '' || edtNem.Text == '' || edtIlaclama.Text == '' || edtHasatPlan.Text == '' || edtGunlukIs.Text == '') { ShowMessage('Lütfen tüm alanları doldurun!'); Exit; } try Clomosy.DBSQLiteConnect(dbPath, ''); Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Text = 'UPDATE ÜretimTablosu SET ' + 'Sulama = ' + QuotedStr(Trim(edtSulama.Text)) + ', ' + 'Sicaklik = ' + QuotedStr(Trim(edtSicaklik.Text)) + ', ' + 'Nem = ' + QuotedStr(Trim(edtNem.Text)) + ', ' + 'Ilaclama = ' + QuotedStr(Trim(edtIlaclama.Text)) + ', ' + 'Hasat_Plan = ' + QuotedStr(Trim(edtHasatPlan.Text)) + ', ' + 'Gunluk_Is = ' + QuotedStr(Trim(edtGunlukIs.Text)) + ' ' + 'WHERE ID = ' + IntToStr(SecilenSatirID); Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; ShowMessage('Veri başarıyla güncellendi!'); VerileriYukle; // Grid'i yenile except ShowMessage('Veri güncellenirken hata: ' + LastExceptionMessage); } }*/ // Geri butonu tıklaması void btnGeriTikla { UretimForm.Close; } { UretimForm = TclForm.Create(Self); SecilenSatirID = 0; dbPath = Clomosy.AppFilesPath + 'MantarLAR.db'; UretimForm.SetFormBGImage('https://resmim.net/cdn/2025/07/18/Xm5rHT.jpg'); edtSulama = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtSulama', 'Sulama'); edtSulama.Align = alTop; edtSulama.Height = 50; edtSulama.Margins.Top = 10; edtSulama.Margins.Left = 30; edtSulama.Margins.Right = 30; edtSulama.clProSettings.IsRound = True; edtSulama.SetclProSettings(edtSulama.clProSettings); edtSicaklik = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtSicaklik', 'Sıcaklık'); edtSicaklik.Align = alTop; edtSicaklik.Height = 50; edtSicaklik.Margins.Top = 10; edtSicaklik.Margins.Left = 30; edtSicaklik.Margins.Right = 30; edtSicaklik.clProSettings.IsRound = True; edtSicaklik.SetclProSettings(edtSicaklik.clProSettings); edtNem = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtNem', 'Nem'); edtNem.Align = alTop; edtNem.Height = 50; edtNem.Margins.Top = 10; edtNem.Margins.Left = 30; edtNem.Margins.Right = 30; edtNem.clProSettings.IsRound = True; edtNem.SetclProSettings(edtNem.clProSettings); edtIlaclama = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtIlaclama', 'İlaçlama'); edtIlaclama.Align = alTop; edtIlaclama.Height = 50; edtIlaclama.Margins.Top = 10; edtIlaclama.Margins.Left = 30; edtIlaclama.Margins.Right = 30; edtIlaclama.clProSettings.IsRound = True; edtIlaclama.SetclProSettings(edtIlaclama.clProSettings); edtHasatPlan = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtHasatPlan', 'Hasat Planı'); edtHasatPlan.Align = alTop; edtHasatPlan.Height = 50; edtHasatPlan.Margins.Top = 10; edtHasatPlan.Margins.Left = 30; edtHasatPlan.Margins.Right = 30; edtHasatPlan.clProSettings.IsRound = True; edtHasatPlan.SetclProSettings(edtHasatPlan.clProSettings); edtGunlukIs = UretimForm.AddNewProEdit(UretimForm, 'edtGunlukIs', 'Günlük İş'); edtGunlukIs.Align = alTop; edtGunlukIs.Height = 50; edtGunlukIs.Margins.Top = 10; edtGunlukIs.Margins.Left = 30; edtGunlukIs.Margins.Right = 30; edtGunlukIs.clProSettings.IsRound = True; edtGunlukIs.SetclProSettings(edtGunlukIs.clProSettings); btnEkle = UretimForm.AddNewProButton(UretimForm, 'btnEkle', 'Ekle'); btnEkle.Align = alTop; btnEkle.Height = 45; btnEkle.Margins.Top = 20; btnEkle.Margins.Left = 80; btnEkle.Margins.Right = 80; btnEkle.clProSettings.IsRound = True; btnEkle.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ff894f'); btnEkle.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ffffff'); btnEkle.SetclProSettings(btnEkle.clProSettings); UretimForm.AddNewEvent(btnEkle, tbeOnClick, 'btnEkleTikla'); /*btnGuncelle = UretimForm.AddNewProButton(UretimForm, 'btnGuncelle', 'Güncelle'); btnGuncelle.Align = alTop; btnGuncelle.Height = 45; btnGuncelle.Margins.Top = 10; btnGuncelle.Margins.Left = 80; btnGuncelle.Margins.Right = 80; btnGuncelle.clProSettings.IsRound = True; btnGuncelle.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor('#3b8b2e'); btnGuncelle.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ffffff'); btnGuncelle.SetclProSettings(btnGuncelle.clProSettings); UretimForm.AddNewEvent(btnGuncelle, tbeOnClick, 'btnGuncelleTikla'); btnGuncelle.Visible = False;*/ btnGeri = UretimForm.AddNewProButton(UretimForm, 'btnGeri', 'Geri'); btnGeri.Align = alBottom; btnGeri.Height = 50; btnGeri.Margins.Bottom = 20; btnGeri.Margins.Left = 80; btnGeri.Margins.Right = 80; btnGeri.clProSettings.IsRound = True; btnGeri.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ea5b6f'); btnGeri.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ffffff'); btnGeri.SetclProSettings(btnGeri.clProSettings); UretimForm.AddNewEvent(btnGeri, tbeOnClick, 'btnGeriTikla'); gridUretim = UretimForm.AddNewProGrid(UretimForm, 'gridUretim'); gridUretim.Align = alClient; gridUretim.Margins.Top = 20; gridUretim.FixedRows = 1; gridUretim.ColumnCount = 8; // Kolon sayısını belirt gridUretim.RowCount = 1; gridUretim.Cells[0, 0] = 'ID'; gridUretim.Cells[1, 0] = 'Sulama'; gridUretim.Cells[2, 0] = 'Sıcaklık'; gridUretim.Cells[3, 0] = 'Nem'; gridUretim.Cells[4, 0] = 'İlaçlama'; gridUretim.Cells[5, 0] = 'Hasat Planı'; gridUretim.Cells[6, 0] = 'Günlük İş'; UretimForm.AddNewEvent(gridUretim, tbeOnProGridCellClick, 'GridSatirSecildi'); VerileriYukle; // Verileri yükle UretimForm.Run; } Aşşağıda da create tablom var Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Clear; Clomosy.DBSQLiteQuery.SQL.Add( 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS ÜretimTablosu (' + 'UretimID INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, ' + 'Sulama TEXT NOT NULL, ' + 'Sicaklik TEXT NOT NULL, ' + 'Nem TEXT NOT NULL, ' + 'Ilaclama TEXT NOT NULL, ' + 'Hasat_Plan TEXT NOT NULL, ' + 'Gunluk_Is TEXT NOT NULL' + // Sonda virgül yok! ')'); Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; iyi çalışmalar. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |