Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Image |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2024 Saat 20:01 |
Merhabalar, oyunumda ortadaki yuvarlağımın içerisinde yazan sayı bastıkça artacak şekilde ayarladım fakat ben btn1.Text özelliği 25.sayıya geldiğinde ekranın random bir yerinde süre gibi bir görsel ekledim buda testImg olarak geçiyor çıkmasını tıkladığımda kaybolmasını ve btn1.Text 25.sayıya gelene kadar çıkmasını istiyordum. Visible özelliği görünür yapıyor evet event özelliğide ekledim fakat bir yerde hata alıyorum btn1.Text 25 e geldiğinde ekranda sürem görünmüyor. Bunu nasıl yapabilirim?
Kodlar;
Var AnaForm:TclForm; btn1 : TClProButton; Zaman : TCLTimer; sayac:Integer; oyunzaman:TCLTimer; sayac1:Integer; lblTimer: TCLLabel; testImg: TCLImage; //random yerlerde belirli zamanda görsel çıkartıyor. //EKSURE İÇİN KULLANDIM. void eksure { if(IntToStr(btn1.Text)==25) { testImg.Visible=True; sayac1 = sayac1+5; } } void zamanlayici; { sayac = sayac + 1; oyunzaman.Enabled=True; btn1.Text = IntToStr(sayac); if(sayac == 25) { AnaForm.SetFormColor('#23c7c5','',clGNone); sayac1 = sayac1 + 3; btn1.Position.X = Abs((Random() * AnaForm.clWidth) - btn1.Width); btn1.Position.Y = Abs((Random() * AnaForm.clHeight) - btn1.Height); testImg.Position.X = Abs((Random() * AnaForm.clWidth) - testImg.Width); testImg.Position.Y = Abs((Random() * AnaForm.clHeight) - testImg.Height); } if(sayac == 72) { AnaForm.SetFormColor('#e01f1f','',clGNone); sayac1 = sayac1 + 5; btn1.Position.X = Abs((Random() * AnaForm.clWidth) - btn1.Width); btn1.Position.Y = Abs((Random() * AnaForm.clHeight) - btn1.Height); } if(sayac == 100) { AnaForm.SetFormColor('#cfeb00','#db7edd',clGHorizontal); sayac1 = sayac1 + 7; btn1.Position.X = Abs((Random() * AnaForm.clWidth) - btn1.Width); btn1.Position.Y = Abs((Random() * AnaForm.clHeight) - btn1.Height); } } void sure; { if(sayac1 == 0) { oyunzaman.Enabled = False; lblTimer.caption = IntToStr(sayac1); //sayac1=20; // GEREKLİ OLDUĞUNDA AÇILACAK. ShowMessage('Süreniz Doldu!'); ShowMessage('Puanınız: ' + IntToStr(sayac)); } else { lblTimer.caption=IntToStr(sayac1); Dec(sayac1); } } { sayac=0; sayac1=35; AnaForm = TclForm.Create(Self); oyunzaman=AnaForm.AddNewTimer(AnaForm,'oyunzaman',1000); oyunzaman.Enabled=False; AnaForm.AddNewEvent(oyunzaman,tbeOnTimer,'sure'); lblTimer=AnaForm.AddNewLabel(AnaForm,'lblTimer',''); lblTimer.StyledSettings = ssFamily; lblTimer.TextSettings.Font.Size = 35; lblTimer.Align = alTop; lblTimer.Height=50; lblTimer.Width=50; lblTimer.Margins.Left = 170; AnaForm.SetFormColor('#52504d','',clGNone); btn1 = AnaForm.AddNewProButton(AnaForm,'btn1','SAYAC'); testImg = AnaForm.AddNewImage(AnaForm,'testImg'); btn1.Align = alNone; //Böyle yaparak butonu sabitlemiş oluyorum. btn1.Width = 100; btn1.Height = 100; btn1.Position.X = (AnaForm.clWidth / 2) - (btn1.Width / 2); //konum1. btn1.Position.Y = (AnaForm.clHeight / 2) - (btn1.Width / 2); // konum2. AnaForm.SetImage(testImg,'https://cdn2.iconfinder.com/data/icons/chess-58/377/Time-256.png'); testImg.Align = alNone; testImg.Height = 30; testImg.Width = 30; testImg.Visible=False; testImg.Position.X = (AnaForm.clWidth / 2) - (testImg.Width / 2); //testImg konum1. testImg.Position.Y = (AnaForm.clHeight / 2) - (testImg.Width / 2); //testImg konum2. btn1.clProSettings.BorderColor = clAlphaColor.clHexToColor('#a0a3b1'); btn1.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#050505'); btn1.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ffffff'); btn1.clProSettings.IsTransparent = False; btn1.clProSettings.FontSize = 12; btn1.clProSettings.FontVertAlign = palcenter;//palLeading , palCenter , palTrailing btn1.clProSettings.FontHorzAlign = palCenter; btn1.clProSettings.IsFill = True; btn1.clProSettings.IsRound = True; btn1.clProSettings.RoundHeight = 50; btn1.clProSettings.RoundWidth = 50; btn1.clProSettings.BorderWidth = 3; btn1.SetclProSettings(btn1.clProSettings); AnaForm.AddNewEvent(btn1,tbeOnClick,'zamanlayici'); AnaForm.AddNewEvent(testImg,tbeOnClick,'eksure'); AnaForm.Run; } |
|
Developer
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 354 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Developer
|
Merhaba Emre
Kodunu farklı cihazlarda testtim. Herhangi bir hata almadım. Muhtemelen butonun yer değiştirdiği için üst üste gelme olmuştur. Bunu engellemen gerekiyor. Bunu yapmak için de buton yer değiştirdiğinde konumlar üst üste geliyor mu diye bir kontrol yapman gerekiyor. İyi Çalışmalar
|
|
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
|
denedim fakat aynı hatayı alıyorum. acaba kodlarımda bulunan testImg.Visible = False; olduğundan dolayı mı? Aynı hatayı randomColor oluştururken de aldım çünkü onda da enabled kısmı false true yapınca çalışıyor.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |