Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
TClProListView'e Veri Çekme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2024 Saat 23:58 |
Merhabalar;
Benim giriş alanımda kullanıcı adını girebileceği yer, admin yeri ve skor tablosu bulunuyor skor tablosuna tıklandığı zaman yeni bir sayfaya atıyor ve orada skorların gözüktüğü yer olacak bende TClProListView oluşturarak bunun içerisinde mssql'de bulunan dbo.Skorlar tablomun içerisinde oyun oynandıktan sonra kaydedilen KullaniciId ve Skor tablomu alıp. TClProListView'in içine atacağım ve büyükten küçüğe doğru sıralanacaktı. Fakat sürekli olarak syntax hatası alıyorum acaba kodlarımın içeriğinde mi hata yapıyorum dedim kontrol ettim fakat olmadığını düşünüyorum. Syntax larıma baktım fakat orada da hata olmadığını düşünüyorum. Skor Unit Kodlarım: var SkorForm: TclForm; SkorListWiev: TClProListView; SkorVeritabani:TClSqlQuery; itemText: String; void YeniListView; { SkorListWiev = SkorForm.AddNewProListView(SkorForm, 'SkorListWiev'); clComponent.SetupComponent(SkorListWiev, '{"Height": 75, "Align": "Client", "MarginBottom":20, "MarginTop": 20, "MarginLeft": 20, "MarginRight": 20, "ListType": "Cart", "ItemColumnCount": 1, "ItemHeight": 100, "BorderColor": "#00e1ff", "BorderWidth": 2, "RoundWidth": 5, "RoundHeight": 5}'); SkorListWiev.Properties.ItemSpace = 5; } void SkorlariYukle; { SkorVeritabani = TClSqlQuery.Create(nil); try { SkorVeritabani.Connection = Clomosy.DBSQLServerConnection; SkorVeritabani.SQL.Text = 'SELECT KullaniciId, Skor FROM Skorlar ORDER BY Skor DESC'; SkorVeritabani.Open; while (not SkorVeritabani.EOF) do { itemText = 'Kullanıcı ID: ' + SkorVeritabani.FieldByName('KullaniciId').AsString + ' - Skor: ' + SkorVeritabani.FieldByName('Skor').AsString; item = SkorListWiev.Items.Add; item.Text = itemText; SkorVeritabani.Next; } } finally SkorVeritabani.Free; } } { SkorForm = TclForm.Create(Self); YeniListView; SetupSqlConnection; SkorlariYukle; SkorForm.SetFormColor('#ff9500','#ffffff',clGVertical); //AnaForm'un arkaplanını renklendirme. SkorForm.Run; // AnaForm'u çalıştırma. } |
|
Atiker01
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba Emre,
TclProListview veri eklemek istiyorsan içerisine TClProListViewDesignerPanel koyarak onun içerisine nesneler eklemelisin. Sql sorgusu üzerinden aldığın değerleri göremememin sebebi budur. Aşağıdaki sayfada örnek kullanımı mevcuttur. İyi çalışmalar.
|
|
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Teşekkürler, yardımcı oldu yaptım.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |