Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Çok boyutlu array oluşmuyor. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
OlgunAgac
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 125 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2024 Saat 19:44 |
RUNTIME ERROR File library clMainScript: Error creating variant or safe array when evaluating instruction CallProc ($1,$2,$1421540,$1828D560,'VarArrayCreate'). Stack content is: [Null,Null,Null,Integer:406596112]. Source position: 9,40 var MainForm:TclForm; dizi1; i,j:Integer; { MainForm = TclForm.Create(self); dizi1 = VarArrayCreate([0,4,0,1],255); dizi1[0,0] = 'Oyuncak'; dizi1[0,1] = '100'; dizi1[1,0] = 'Araba'; dizi1[1,1] = '200'; dizi1[2,0] = 'Motor'; dizi1[2,1] = '300'; dizi1[3,0] = 'Klima'; dizi1[3,1] = '400'; dizi1[4,0] = 'Tır'; dizi1[4,1] = '500'; for(i = 0 to 4) { for(j = 0 to 1) { ShowMessage(dizi1[i,j]); } } MainForm.Run; }
|
|
Dünden bugüne süren sonu olmayan yolculuk.
|
|
OlgunAgac
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 125 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
|
Orada yazan aslında bu dizi1 = VarArrayCreate([0,4,0,1],256);255 değil 256, sorun onda değil.
|
|
|
|
oguz22
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba, Kodu çalıştırdığım zaman aynı hatayı bende aldım.
Kod üzerinde biraz inceleme yaptığımda //dizi1 = VarArrayCreate([0,4,0,1],256); bu kod satırında hata olduğunu tespit ettim. "256" değerini düşürdüğüm zaman projenin çalıştığını gördüm(Değer olarak 12 girdim.) docs.clomosy.com sitesinde de çok boyutlu dizi kullanımı hakkında detaylı bilgi mevcut.
|
|
OlgunAgac
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
|
Merhaba oguz, ikinci yorumda yazdığım gibi orada benim de 256 yazmakta. Benim string verisi tutmam gerekmekte ve dökümantasyon sitesinde string değerinin 256 olduğu yazmakta.
|
|
|
|
OlgunAgac
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
|
Senin girmiş oluğun 12 variant değer tutmakta. O da çalışır evet, fakat pdf dosyasında yazan bilgiler doğru değil ise bu sorun teşkil eder.
|
|
|
|
oguz22
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Tamamdır string veri tutacağını belirtmemişsiniz ilk yorumunuzda.
Tekrardan bakıyorum.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |