Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Kullanıcıdan alınan sayının arraye taşınması |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
zeynepsimsek
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2024 Konum: Konya, Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsimsek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2024 Saat 19:54 |
kullanıcıdan edit nesnesi ile sayı aldım ve bu sayıyı bir arrayin eleman sayısına atamak istiyorum. daha sonra bu arraydeki kişilerin isimlerini kullanıcıdan isteyeceğim. kodu bağlayamıyorum algoritma kurmada hata mı yapıyorum
var MyForm : TclForm; gamerCountEdt : TclProEdit; { MyForm = TclForm.Create(Self); MyForm.SetFormColor('#967eb9', '#eaebdb', clGCross); gamerCountEdt=MyForm.AddNewProEdit(MyForm, 'gamerCountEdt', 'Kişi Sayısı:'); clComponent.SetupComponent(gamerCountEdt,'{"Align": "Center", "MarginBottom":150 , "Width" : 100 , "Height":50 , "RoundHeight" :10, "RoundWidth":10 }'); gamerCountEdt.clTypeOfField = taFloat; MyForm.Run; } |
|
oguz22
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba, yazdığınız kodu incelediğimde bir sorun göremedim ama bir sorum var :
Burada herhangi bir dizi oluşturma veya bu diziyi kullanma kodu göremedim ? Kodun devamı varsa atabilir misiniz ?
|
|
zeynepsimsek
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2024 Konum: Konya, Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsimsek
|
Dinamik bir string dizisinin uzunluğunu ayarlayan hazır fonksiyonu bulamadığım için kodun devamında ilerleyemiyorum. Yardımcı olur musunuz
|
|
oguz22
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
tabiki
|
|
zeynepsimsek
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsimsek
|
gamerNamesArray:=array[gamerCountEdt] of String; Angle:Integer; procedure MyForm.StartGame; var gamerCount:Integer; begin gamerCount=StrToInt(gamerCountEdt.Text); Length(gamerNamesArray,gamerCount); gamerNamesArray:=gamerNamesMemo.lines.toStringArray; /*Angle=0; timerSpin.Interval:100; timerSpin.enabled=True;*/ end kırmızı işaretlediğim dizi kısmının kodu doğru mu yanlış bir kullanım mı yapıyorum
|
|
zeynepsimsek
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsimsek
|
gamerNamesArray=array[gamerCountEdt] of String; Angle:Integer; procedure MyForm.StartGame; var gamerCount:Integer; begin gamerCount=StrToInt(gamerCountEdt.Text); Length(gamerNamesArray,gamerCount); gamerNamesArray=gamerNamesMemo.lines.toStringArray; /*Angle=0; timerSpin.Interval:100; timerSpin.enabled=True;*/ end kırmızı işaretlediğim dizi kısmının kodu doğru mu yanlış bir kullanım mı yapıyorum
|
|
oguz22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
MultiArray kullanımında(çok boyutlu dizi) verdiğiniz sütun ve satır sayısına göre aslında dizi kapasitesini vermiş oluyoruz. Mesela 4 satır 4 sütun verdiğimiz zaman 4x4 olarak 16 veri kapsayabilecek bir dizi oluşturmuş oluruz. var MyForm : TclForm; gamerCountEdt : TclProEdit; multiArray; x : Integer; Void CreateMultiArray(rows,columns,dataType:Integer);//Bu Void de çok boyutlu diziyi oluşturuyoruz. { multiArray = VarArrayCreate([0, rows, 0, columns], dataType); //Aslında İçerisinde ne kadar Eleman olacağını da satır ve sütun olarak belirtmekteyiz. Mesela 5 satı 2 sütunlu bir çok boyutlu dizi oluşturursak 10 elemanlı bir dizi oluşturmuş olmaktayız. } { MyForm = TclForm.Create(Self); MyForm.SetFormColor('#967eb9', '#eaebdb', clGCross); CreateMultiArray(5,2,12); gamerCountEdt=MyForm.AddNewProEdit(MyForm, 'gamerCountEdt', 'Kişi Sayısı:'); clComponent.SetupComponent(gamerCountEdt,'{"Align": "Center", "MarginBottom":150 , "Width" : 100 , "Height":50 , "RoundHeight" :10, "RoundWidth":10 }'); gamerCountEdt.clTypeOfField = taFloat; x = 1; MyForm.Run; }
|
|
oguz22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Pardon.
Ben çok boyutlu dizi kullanımını atmışım hemen düzeltiyorum.
|
|
zeynepsimsek
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zeynepsimsek
|
tamamdır bekliyorum
|
|
oguz22
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Var Bloğunda bu şekilde bir kullanım yok.
"gamerNamesArray=array[gamerCountEdt] of String;" Ama şu şekilde yapılabilir : "gamerNamesArray=array[3] of String;"
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |