Clomosy | Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Genel Programlama > Genel İşlemler
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Saat Dilimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir.

Saat Dilimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
eneserdogan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eneserdogan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Saat Dilimi
    Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2023 Saat 15:54
33. satırda bir hata alıyorum, sebebini çözemedim. 33. satırı yorum satırına aldığımda kod hala çalışıyor, ama bu seferde if, if-else durumlarına girmeden sadece else durumu çalışıp 94. satırda benzer bir hata alıyorum. Procedure çağrısı için btnitemClick olayına tıklandığında çalıştırılan bir procedure olarak kullanıyorum. saat değişkeni (integer) tanımlıdır. Amacım, listdesignpanel tıklandığında bana tıklanan ülkenin saatini döndüren kod parçasını ekrana yazdırmak istiyorum. Bu hataları nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

Yukarı Dön
ztashia Açılır Kutu İzle
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi
Simge

Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ztashia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2023 Saat 16:19
Merhaba,

Hatayı tam anlamak ve çözmek için kodunuzu paylaşabilir misiniz?
Verdiğiniz bilgilere dayanarak net bir çözüm sunamıyorum.

İyi Günler.
Yukarı Dön
eneserdogan Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı eneserdogan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2023 Saat 17:21
Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2023 Saat 16:16
Şuan için StrToInt metodunun içinde başka bir metod çağırmak soruna sebep oluyor gibi duruyor.

SrtToInt içine yazdığın parametreleri önce değişkene atayıp onda sonra çağırır mısın?

Hata yaşadığın satır için bir örnek:
Var
  Buf: Integer;
...
  Buf:= listview.clSelectedItemData(clText);
  Clomosy.GlobalVariableInteger:= StrToInt(Buf);
...

Düzenleyen Alforce - 27 Temmuz 2023 Saat 13:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07