Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
DataBase |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
MustafaCetin
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı MustafaCetin
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2024 Saat 14:59 |
Veritabanını bağlamada sorun yaşıyorum.Aşşağıdaki gibi kod yazınca bilgisayar üzerinde veritabanına erişebiliyorum fakat telefonda kullanamıyorum. Telefondan erişebilmek için Clomosy.DBSQLiteConnect(Clomosy.AppFilesPath+'sqllite.db3','') komutunu kullanıyorum bu sefer bilgisayardanda erişemiyorum mobilden de. void SqLiteInsertUser; { try Clomosy.DBSQLiteConnect('C:\Users\cetin\OneDrive\Masaüstü\Temporary\CLOSTARTER\EC9B5F542AE\sqllite.db3', ''); ShowMessage('Veritabanına bağlanıldı.'); Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'SELECT * FROM Users WHERE user_name = ' + QuotedStr(nameK.Text) + ' AND user_surname = ' + QuotedStr(surnameK.Text); Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; if not (Clomosy.DBSQLiteQuery.Found) { Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'INSERT INTO Users (user_name, user_surname, user_password) VALUES (' + QuotedStr(nameK.Text) + ', ' + QuotedStr(surnameK.Text) + ', ' + QuotedStr(passwordK.Text) + ');'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; ShowMessage('Başarılı bir şekilde kayıt olundu!'); kayitSayfa.clHide; GirisYap; } else { ShowMessage('Bu kullanıcı zaten mevcut.'); } except ShowMessage('Kayıt sırasında bir hata oluştu: ' + LastExceptionMessage); } } void SqLiteConnectionCreateTable; var TableExists: Boolean; { try Clomosy.DBSQLiteConnect('C:\Users\cetin\OneDrive\Masaüstü\Temporary\CLOSTARTER\EC9B5F542AE\sqllite.db3', ''); ShowMessage('Veritabanına bağlanıldı.'); Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'SELECT name FROM sqlite_master WHERE type="table" AND name="Users";'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; TableExists = not (Clomosy.DBSQLiteQuery.Eof); if not (TableExists) { Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'CREATE TABLE Users(user_id INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, user_name TEXT, user_surname TEXT, user_password TEXT)'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; ShowMessage('Kullanıcı tablosu başarıyla oluşturuldu!'); } else { ShowMessage('Kullanıcı tablosu zaten mevcut.'); } except ShowMessage('Veritabanı işlemleri sırasında bir hata oluştu: ' + LastExceptionMessage); } } |
|
Developer
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 354 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Developer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba Mustafa
Sqlite veritabanı nerde oluşturulmuşsa orda kullanılabilir. Bilgisayarda var olan sqlite veritabanına telefondan erişemezsiniz. Telefonda da tekrar oluşturmanız gerekir. Bu linki inceler misin: |
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |