Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Butonlara renk atama |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
halilselvitopu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2023 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı halilselvitopu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 15:54 |
9r0tsrh.png (1221×791) (hizliresim.com)
Bu kısımda Türkiye olan butona tıkladığımda butona Türkiye bayrağını getiriyorum. Başka bir ülkeye tıkladığımda bunu eski boş haline getirebiliyorum bu kısımda sorun yok fakat bunu her butona yeni bir prosedürle atamak yerine bir ülkeye bastığımda kalan butonları eski haline kısa yoldan nasıl getirebilirim. Bu şekilde olması halinde 10000 karakter sınırını bir hayli aşıyor. Bunun bir yolu varsa açıklayabilir misiniz? |
|
Alforce
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 150 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Eğer ardışık isimlere sahipler ise çok basit!
Örnek kod:
Bu But1 den But5 e kadarki bütün probutonların görünürlüğünü kapatır.
|
|
halilselvitopu
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2023 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı halilselvitopu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Visible'ını kapatmak istemiyorum buton görünmeli fakat içindeki bayrak olmamalı. Bir butona bastığımda o kutucuktaki bayrak gözükecek diğerlerinin içi boş olacak. Butonun prosedüründe tıklanınca btn2'deki bayrağın arka planını kaldır 3'tekini kaldır şeklinde tek tek yazmak istemiyorum tek seferde yapabilir miyim diye sordum. Sadece tıkladığım butonun bayrağı görünmeli.
|
|
Alforce
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Bu örnek kod, kendinize göre modifiye edin.
|
|
Alforce
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Burda nesnelere nasıl erişiceğimizi gösterdim.
Eğer oluştururken isim kısmına But1, But2, But3 şekilinde ardışık isimler verirseniz daha kolay olur. Erişmek için ise örnek kodda verdiğim "TclProButton(MyForm.clFindComponent('Btn'+IntToStr(i)))" kodunu kullanın. Bunu tek başına bir buton olarak düşünün.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |