Clomosy | Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Genel Programlama > Genel İşlemler
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Butonlara renk atama
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir.

Butonlara renk atama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
halilselvitopu Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı halilselvitopu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Butonlara renk atama
    Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 15:54
9r0tsrh.png (1221×791) (hizliresim.com)  
Bu kısımda Türkiye olan butona tıkladığımda butona Türkiye bayrağını getiriyorum. Başka bir ülkeye tıkladığımda bunu eski boş haline getirebiliyorum bu kısımda sorun yok fakat bunu her butona yeni bir prosedürle atamak yerine bir ülkeye bastığımda kalan butonları eski haline kısa yoldan nasıl getirebilirim. Bu şekilde olması halinde 10000 karakter sınırını bir hayli aşıyor. Bunun bir yolu varsa açıklayabilir misiniz?

Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 16:06
Eğer ardışık isimlere sahipler ise çok basit!

Örnek kod:
Var
  i: Integer;
Begin
  For i:= 1 to 5 do
    TclProButton(MyForm.clFindComponent('Btn'+IntToStr(i))).Visible:= False;
  ...
Bu But1 den But5 e kadarki bütün probutonların görünürlüğünü kapatır.
Yukarı Dön
halilselvitopu Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Puanlar: 10
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı halilselvitopu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 16:17
Visible'ını kapatmak istemiyorum buton görünmeli fakat içindeki bayrak olmamalı. Bir butona bastığımda o kutucuktaki bayrak gözükecek diğerlerinin içi boş olacak. Butonun prosedüründe tıklanınca btn2'deki bayrağın arka planını kaldır 3'tekini kaldır şeklinde tek tek yazmak istemiyorum tek seferde yapabilir miyim diye sordum. Sadece tıkladığım butonun bayrağı görünmeli. 
Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 16:21
Bu örnek kod, kendinize göre modifiye edin.
Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 18:13
Burda nesnelere nasıl erişiceğimizi gösterdim.

Eğer oluştururken isim kısmına But1, But2, But3 şekilinde ardışık isimler verirseniz daha kolay olur.

Erişmek için ise örnek kodda verdiğim "TclProButton(MyForm.clFindComponent('Btn'+IntToStr(i)))" kodunu kullanın. Bunu tek başına bir buton olarak düşünün.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,031 Saniyede Yüklendi.