Clomosy | Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Genel Programlama > Genel İşlemler
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Oyunda engele yandan çarptığında oyunun bitmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir.

Oyunda engele yandan çarptığında oyunun bitmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
SefaBuyuksoylu Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SefaBuyuksoylu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oyunda engele yandan çarptığında oyunun bitmesi
    Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2023 Saat 16:54
HoleMin_X := ImgHole1.Position.X;
 HoleMax_X := HoleMin_X + ImgBall.Width ; 

HoleMin_Y := ImgHole1.Position.Y + 90;
 HoleMax_Y := HoleMin_Y + ImgBall.Height;

kodunu bu şekil yazdığımda üst tepe kısmından çarpıyor. ve oyun bitiyor.yandan çarptığında bu durumu nasıl sağlayabilirim?

Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Puanlar: 150
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2023 Saat 17:25
Niye eklediğinizi bilmiyorum ama

HoleMin_X:= ImgHole1.Position.X +90;

belki çözer.
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SefaBuyuksoylu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2023 Saat 17:40
Bu şekilde kenara çarptığında mesaj vermesi ve oyunu bitirmesini istiyorum üst kısımda bu şekil yapabiliyorum kenarda da olmasını istiyorum.

Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2023 Saat 10:43
Görseldeki stunlara değmeyi her harakette kontrol edebilirsin.

Engel_L,
Engel_T,
Engel_R,
Engel_B: Integer;
Kus_L,
Kus_T,
Kus_R,
Kus_B: Integer;

Eğer kuşun alanı ile engel kesişir ise oyunu bitirirsiniz.

if 
  (Kus_R >= Engel_L) and
  (Kus_L <= Engel_R) and
  (Kus_B >= Engel_T) and
  (Kus_T <= Engel_B) 
Then begin
  // Oyun bitirmekodu
End;

Umarım işinize yarar.
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SefaBuyuksoylu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2023 Saat 13:56

Dediğiniz gibi yaptım ama X ve Y eksenine göre nasıl uyarlayabilirim,engelin left ini nasıl ayarlayabilirim?

Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2023 Saat 14:14
Öncelikle,

Width, yatay kordinattır. Yani Kus_R_X ye atama yaparken ki kod parçası(ImgBall.Height) yanlıştır. Bunun  Yerine Widht kullanmalısın. MinEngel_L_X ve MinEngel_L_Y kullanımıda.

Benim yukarıda L,T,R,B kısaltmaları sırasıyla Sol, Yukarı, Sağ, Alt dır.

Eğer bu şekilde yaparsanız çalışır.
Yukarı Dön
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı SefaBuyuksoylu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 11:34

Oyunumda while döngüsüyle devamını sağlamaya çalışıyorum, bunun için engelin sağına eşit olduğunda başa dönsün istiyorum ama right komutu çalışmıyor engelin yani imghole un sağını nasıl belirtebilirim?

Yukarı Dön
Alforce Açılır Kutu İzle
Yeni Üye
Yeni Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Alforce Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2023 Saat 11:44
ImgHole.Left+ImgHole.Width ile sağ kısmını bulabilirsin.

Düzenleyen Alforce - 04 Ağustos 2023 Saat 10:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,031 Saniyede Yüklendi.