Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
SQL Sorgusu column error veriyor. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
OlgunAgac
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 125 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2024 Saat 22:59 |
Merhaba; Clomosy TRObject ile geliştirmekte olduğum oyuna skor tablosunu tutabileceğim bir veritabanı oluşturdum. Bu veritabanına UserGUID kullanarak sorgu yapmaya çalıştığım zaman hata alıyorum. SELECT sorgusu aşağıdaki hatayı veriyor ve ne yaparsam yapayım düzeltemedim. Tablo isimleri vb. hepsi doğru. Şimdiden teşekkürler. Alınan hata Sorgu Kodu void ScoreCheckSQLQuery var total; { total = 0; try sqlQuery.SQL.Text = 'SELECT UserGUID, TotalScore, RecordScore FROM UserScores WHERE UserGUID = ' + Clomosy.AppUserGUID; sqlQuery.Open; if (sqlQuery.Found) { } else { Clomosy.DBSQLServerQuery.Sql.Text = 'INSERT INTO UserScores(UserGUID, UserName, Gamemode, TotalScore, RecordScore) VALUES ('+Clomosy.AppUserGUID+''','+Clomosy.AppUserDisplayName+','+std+','+total+','+total+')'; Clomosy.DBSQLServerQuery.ExecSql; } finally sqlQuery.Close; sqlQuery.Free; } } SQL Bağlantısı sqlQuery = TCLSqlQuery.Create(nil); Clomosy.DBSQLServerConnect('SQL Server', 'LAPTOP-VTVQ1SHR', 'ClomosyUser', '1234', 'ClomosyScoreboard', 1433); sqlQuery.Connection = Clomosy.DBSQLServerConnection; |
|
Dünden bugüne süren sonu olmayan yolculuk.
|
|
OlgunAgac
Kıdemli Üye Kayıt Tarihi: 25 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 125 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
|
Hata resmi yüklenmemiş o yüzden yorum olarak bırakıyorum.
|
|
|
|
Developer
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 354 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Developer
|
Merhaba Olgun
Hata baktığımda sql server tarafından gelen bir hata olarak görünüyor. Bu hatayı daha iyi analiz etmek için sqlQuery.SQL.Text = 'SELECT UserGUID, TotalScore, RecordScore FROM UserScores WHERE UserGUID = ' + Clomosy.AppUserGUID; bu kod satırından sonra ShowMessage(sqlQuery.SQL.Text); yazın gelen ekrandan Ctrl+C ile sorguyu alın sql server yapıştırın tırnakları temizleyin ve sorguyu çalıştırın sql server tarafında hatayı çözebilirsiniz.
|
|
OlgunAgac
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OlgunAgac
|
SQLsqlQuery.Text'in o şekilde görülebileceğini bilmiyordum. Görünüşe göre hata çok acemice bir tırnaklama hatasıymış. QuotedStr() kullanmam yeterli oldu. Teşşekür ederim.
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |