Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Buton İçindeki Label |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2024 Saat 22:46 |
Merhabalar,
Projemde ortada bir yuvarlak olması gerekiyordu, yuvarlak ekledim tıklanma olayıda ekledim fakat ortasına yazı eklemem lazım ve bu yazı yuvarlakla birlikte hareket etmesi lazım yuvarlak sağa gittiğinde yazıda sağa gitmeli , sola gittiğinde yazıda sola gitmeli fakat yapamadım. Bu sefer buton ekleyeyim dedim tam yuvarlak olmadı aşağıdaki gibi oldu neyse olduğu kadar artık dedim devam ettim tıklanma olayı ekledim bu sefer yazıyı yine ekleyemedim. Nasıl yapabilirim? Görsel; Proje Kodları; var AnaForm:TclForm; testbutton: TClProButton; testLabel: TclProLabel; void Btnsayi; var testLabel:Integer; { testLabel=1; while (testLabel <= 10) { ShowMessage('testLabel: ' + IntToStr(testLabel)); testLabel = testLabel + 1; } } { AnaForm = TCLForm.Create(Self); AnaForm.SetFormColor('#52504d' testbutton = AnaForm.AddNewProButton( testLabel = AnaForm.AddNewLabel( clComponent.SetupComponent( "BorderColor": "#ffffff","RoundHeight": 200, "RoundWidth": 200}'); clComponent.SetupComponent( "Width": 250, "Height": 250}'); AnaForm.AddNewEvent( AnaForm.AddNewEvent(testLabel, AnaForm.Run; } |
|
Atiker01
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba Emre,
Kodunu inceledim. Bir pro buton bileşeni oluşturup içerisine label bileşeni eklemeye çalışmışsın. Bu şekilde bir ekleme yapamazsın. Buton text özelliğine metnini yazabilirsin. Bu sebepten başka bir bileşene (label) ihtiyaç kalmıyor. Aşağıda kodlarını istediğin şekilde düzenleme yaparak paylaşıyorum. Var AnaForm:TclForm; btn1 : TClProButton; void Btnsayi; var sayac:Integer; { sayac=1; btn1.Text = IntToStr(sayac); } { AnaForm = TclForm.Create(Self); AnaForm.SetFormColor('#52504d','',clGNone); btn1 = AnaForm.AddNewProButton(AnaForm,'btn1','SAYAC'); btn1.Align = alCenter; btn1.Width = 100; btn1.Height = 100; btn1.clProSettings.BorderColor = clAlphaColor.clHexToColor('#a0a3b1'); btn1.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#050505'); btn1.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor('#ffffff'); btn1.clProSettings.IsTransparent = False; btn1.clProSettings.FontSize = 12; btn1.clProSettings.FontVertAlign = palcenter;//palLeading , palCenter , palTrailing btn1.clProSettings.FontHorzAlign = palCenter; btn1.clProSettings.IsFill = True; btn1.clProSettings.IsRound = True; btn1.clProSettings.RoundHeight = 50; btn1.clProSettings.RoundWidth = 50; btn1.clProSettings.BorderWidth = 3; btn1.SetclProSettings(btn1.clProSettings); AnaForm.AddNewEvent(btn1,tbeOnClick,'Btnsayi'); AnaForm.Run; } Sorunun çözüme ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili geri dönüşünü bekliyorum. İyi çalışmalar diliyorum. |
|
emre.gungor01
Deneyimli Üye Kayıt Tarihi: 03 Mayıs 2024 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
|
Bu sefer denediğimde içindeki labelda yazan sayı normalde her bastığımda artması lazımken şuanda artmıyor, dögülerden yapmayı denedim fakat olmadı önceki yaptığımda Showmessage demiştim ve her bastığımda gösteriyordu ekranda. Bunun nedeni nedir, nasıl yapabilirim?
|
|
Atiker01
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Merhaba Emre,
Bunun için zamanlayıcı (TclTimer) kullanmalısın. Uygulama içerisinde saniyede bir örnekteki Btnsayi adlı void'e gitmeli ve o kısımda istediğin yapıya göre mantığı değiştirebilirsin.
|
|
emre.gungor01
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
|
Tamam bunu yaptım her tıkladığımda 1 1 artarak yazdırıyorum fakat 25. sayıya geldiğimde durmasını istiyorum bunu görmek içinde ekranda showmessage la yazdıracağım. if-else-Else if yapısını kullandım fakat anlamadım.
Kodlar; void zamanlayici; { if(sayac == sayac) { sayac = sayac + 1; Zaman.Enabled = False; btn1.Text = IntToStr(sayac); } else if(sayac == 25) { ShowMessage('Süre doldu!'); } else { btn1.Text = IntToStr(sayac); sayac = sayac + 1; } } |
|
emre.gungor01
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emre.gungor01
|
En son yazmış olduğum sorunun cevabı aslında iç içe if-else yapısı imiş halletmiş oldum.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |