Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Integer, Float Değeri Tutuyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
goktugrlr
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 22 Temmuz 2024 Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı goktugrlr
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2024 Saat 14:48 |
Merhabalar, Aşağıdaki kod parçasında yanlışlıkla float yerine integer kullandım. Ancak sorun yaşamam gerekirken yaşamadım. Örneğin GetRandomRatio fonksiyonunun dönüş tipi integer olduğu için 0.2 değeri yerine 0'a dönmesi lazım. AcceptCustomer fonksiyonunda local değişken ratio'yu GetRandomRatio fonksiyonundan gelen değere döndürüyorum. Çıktı olarak haliyle 0 veriyor fakat çarpım işleminde 0.2 değerine dönüp tempPrice'ı 0.2 ile çarpıyor. function GetRandomRatio : Integer; varnumber: Integer; { number = 20; ShowMessage('number:' + IntToStr(random)); //Çıktı number:20 Result = defaultRatioList.GetItem(random)/100; } void AcceptCustomer; var ratio : Integer; { ratio = GetRandomRatio; ShowMessage('ratio = %' + IntToStr(ratio)); //Çıktı ratio = %0 tempPrice = tempPrice + (tempPrice * ratio); //Burada ratio 0.2 tutuyor } |
|
Developer
Forum Yöneticisi Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 354 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Developer
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba Göktuğ,
Değişkenler Clomosy evreninde varyant tipinde tutulur. Bu özelliği sayesinde veriler geçisi gayet kolaydır.
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |