![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Kod Hatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
haletr ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 7 Saat 57 Dakika Önce Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 7 Saat 50 Dakika Önce Saat 17:23 |
Merhabalar,Clomosy'e yeni başladım ve küçük bir uygulama yapmak istedim fakat yazdığım kodlar şuanda çalışmıyor ve hatayı bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
var MyForm: TclForm; randomsayi: Integer; lblsoz: TclProLabel; lblsoyleyen: TclProLabel; btnsozgetir: TclProButton; sozdizi: array [1..5] of String; soyleyendizi: array [1..5] of String; mainLayout: TclLayout; void ShowRandomQuoteAndQuoter { randomsayi = clMath.GenerateRandom(1, 5); lblsoz.Text = sozdizi[randomsayi]; lblsoyleyen.Text = soyleyendizi[randomsayi]; } { MyForm = TclForm.Create(Self); MyForm.SetFormBGColor('#ffffff'); mainLayout = MyForm.AddNewLayout(MyForm, 'mainLayout'); mainLayout.Align = alClient; lblsoz = MyForm.AddNewProLabel(mainLayout, 'lblsoz', ''); clComponent.SetupComponent(lblsoz,'{ "Align": "Center", "TextSize": 20, "TextColor": "#333333", "TextHorizontalAlign": "Center" }'); lblsoyleyen = MyForm.AddNewProLabel(mainLayout, 'lblsoyleyen', ''); clComponent.SetupComponent(lblsoyleyen,'{ "Align": "Bottom", "MarginBottom": 40, "TextSize": 16, "TextColor": "#666666", "TextHorizontalAlign": "Center" }'); btnsozgetir = MyForm.AddNewProButton(mainLayout, 'btnsozgetir', 'Yeni Söz'); clComponent.SetupComponent(btnsozgetir,'{ "Align": "Bottom", "Height": 50, "Width": 150, "MarginBottom": 20 }'); MyForm.AddNewEvent(btnsozgetir, tbeOnClick, 'ShowRandomQuoteAndQuoter'); // Diziler sozdizi[1] = 'Hayal et, planla, başar!'; sozdizi[2] = 'Düşünmeden konuşma, önce düşün sonra söyle.'; sozdizi[3] = 'Zorluklar, başarmanın bir parçasıdır.'; sozdizi[4] = 'Vazgeçmek, kaybetmenin garantisidir.'; sozdizi[5] = 'Her gün yeni bir başlangıçtır.'; soyleyendizi[1] = '— Mustafa Kemal Atatürk'; soyleyendizi[2] = '— Mevlana'; soyleyendizi[3] = '— Ben'; soyleyendizi[4] = '— Cengiz'; soyleyendizi[5] = '— Anonim'; ShowRandomQuoteAndQuoter; MyForm.Run; } |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |