![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Unit geçişi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
CelalTugay ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2025 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CelalTugay
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2025 Saat 16:56 |
merhabalar benim bir uHome unitim var bu unitten uretime basınca uUretime gitmek istiyorum ama üretime basınca giriş yap ekranıma gönderiyor nasıl çözebilirim aşşağıda da uHome kodlarım var var HomeForm: TclForm; uUretim,uStok: TclUnit; // Buraya ekledik logo: TclProImage; welcomeLabel: TclProLabel; btnUretim, btnStok, btnSiparisSatis, btnRaporlama, btnBildirim, btnLogout: TclProButton; // Ortak buton stil fonksiyonu void StyleButton(btn: TclProButton; caption: String; colorHex: String); { btn.Text = caption; btn.Align = alTop; btn.Height = 50; btn.Margins.Top = 15; btn.Margins.Left = 50; btn.Margins.Right = 50; btn.clProSettings.IsRound = True; btn.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor(colorHex); btn.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#FFFFFF'); btn.SetclProSettings(btn.clProSettings); } // Buton olayları void OnUretimClick { HomeForm.Hide; uUretim.UnitName = 'uUretim'; // UretimUnit dosya adı ile eşleşmeli uUretim.CallerForm = HomeForm; uUretim.Run; } void OnStokClick { HomeForm.Hide; // Ana formu gizle uStok.UnitName = 'uStok'; // StokUnit dosya adı ile aynı olmalı uStok.CallerForm = HomeForm; // Geri dönmek için referans uStok.Run; // uStok’u aç } // OnStokClick { ShowMessage('Stok modülü açılacak.'); } void OnSiparisSatisClick { ShowMessage('Sipariş ve Satış modülü açılacak.'); } void OnRaporlamaClick { ShowMessage('Raporlama modülü açılacak.'); } void OnBildirimClick { ShowMessage('Bildirim modülü açılacak.'); } void OnLogoutClick { HomeForm.Close; } { uUretim = TclUnit.Create; // Burada oluşturuldu uStok = TclUnit.Create; HomeForm = TclForm.Create(Self); HomeForm.SetFormBGImage('https://resmim.net/cdn/2025/07/18/Xm5rHT.jpg'); // Logo logo = HomeForm.AddNewProImage(HomeForm, 'logo'); logo.clProSettings.PictureSource = 'https://resmim.net/cdn/2025/07/18/XmG3Xo.png'; logo.Align = alTop; logo.Height = 170; logo.Margins.Top = 30; logo.SetclProSettings(logo.clProSettings); // bu satır unutulmamalı // Başlık welcomeLabel = HomeForm.AddNewProLabel(HomeForm, 'welcomeLabel', 'Ana Sayfa'); welcomeLabel.Align = alTop; welcomeLabel.Height = 50; welcomeLabel.Margins.Top = 20; welcomeLabel.clProSettings.FontSize = 24; welcomeLabel.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#FFFFFF'); welcomeLabel.clProSettings.TextSettings.Font.Style = [fsBold]; welcomeLabel.SetclProSettings(welcomeLabel.clProSettings); // 1. Üretim btnUretim = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnUretim', ''); StyleButton(btnUretim, 'Üretim', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnUretim, tbeOnClick, 'OnUretimClick'); // 2. Stok btnStok = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnStok', ''); StyleButton(btnStok, 'Stok', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnStok, tbeOnClick, 'OnStokClick'); // 3. Sipariş ve Satış btnSiparisSatis = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnSiparisSatis', ''); StyleButton(btnSiparisSatis, 'Sipariş ve Satış', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnSiparisSatis, tbeOnClick, 'OnSiparisSatisClick'); // 4. Raporlama btnRaporlama = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnRaporlama', ''); StyleButton(btnRaporlama, 'Raporlama', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnRaporlama, tbeOnClick, 'OnRaporlamaClick'); // 5. Bildirim btnBildirim = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnBildirim', ''); StyleButton(btnBildirim, 'Bildirim', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnBildirim, tbeOnClick, 'OnBildirimClick'); // Çıkış Yap btnLogout = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnLogout', ''); StyleButton(btnLogout, 'Çıkış Yap', '#ffea00'); btnLogout.Margins.Bottom = 30; btnLogout.Align = alBottom; HomeForm.AddNewEvent(btnLogout, tbeOnClick, 'OnLogoutClick'); HomeForm.Run; } |
|
![]() |
|
Sudesigirci ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2025 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sudesigirci
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Celal,
uÜretim=TclUnit.create ve uStok=TclUnit.Create satırlarını ve unite geçmek için yaptığın fonksiiyonları silip void onUretimClick; { Clomosy.RunUnit('uUretim'); { //butonda HomeForm.AddNewEvent(btnUretim, tbeOnClick, 'OnUretimClick'); aynısını stok uniti ve butonu içinde yaparak tekrar deneyebilir misin ? İyi Çalışmalar
|
|
![]() |
|
CelalTugay ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2025 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CelalTugay
Sude Hanım çok teşekkürler ama maalesef ki verdiğiniz kodu denedim ve çalıştıramadım,aşşağıda kodu değiştirdiğim şekilde atayım birde siz kontrol edin
var HomeForm: TclForm; uUretim,uStok: TclUnit; // Buraya ekledik logo: TclProImage; welcomeLabel: TclProLabel; btnUretim, btnStok, btnSiparisSatis, btnRaporlama, btnBildirim, btnLogout: TclProButton; // Ortak buton stil fonksiyonu void StyleButton(btn: TclProButton; caption: String; colorHex: String); { btn.Text = caption; btn.Align = alTop; btn.Height = 50; btn.Margins.Top = 15; btn.Margins.Left = 50; btn.Margins.Right = 50; btn.clProSettings.IsRound = True; btn.clProSettings.BackgroundColor = clAlphaColor.clHexToColor(colorHex); btn.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#FFFFFF'); btn.SetclProSettings(btn.clProSettings); } void OnUretimClick; { Clomosy.RunUnit('uUretim'); } void OnStokClickk; { Clomosy.RunUnit('uStok'); } // OnStokClick { ShowMessage('Stok modülü açılacak.'); } void OnSiparisSatisClick { ShowMessage('Sipariş ve Satış modülü açılacak.'); } void OnRaporlamaClick { ShowMessage('Raporlama modülü açılacak.'); } void OnBildirimClick { ShowMessage('Bildirim modülü açılacak.'); } void OnLogoutClick { HomeForm.Close; } { // uUretim = TclUnit.Create; // Burada oluşturuldu // uStok = TclUnit.Create; HomeForm = TclForm.Create(Self); HomeForm.SetFormBGImage('https://resmim.net/cdn/2025/07/18/Xm5rHT.jpg'); // Logo logo = HomeForm.AddNewProImage(HomeForm, 'logo'); logo.clProSettings.PictureSource = 'https://resmim.net/cdn/2025/07/18/XmG3Xo.png'; logo.Align = alTop; logo.Height = 170; logo.Margins.Top = 30; logo.SetclProSettings(logo.clProSettings); // bu satır unutulmamalı // Başlık welcomeLabel = HomeForm.AddNewProLabel(HomeForm, 'welcomeLabel', 'Ana Sayfa'); welcomeLabel.Align = alTop; welcomeLabel.Height = 50; welcomeLabel.Margins.Top = 20; welcomeLabel.clProSettings.FontSize = 24; welcomeLabel.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#FFFFFF'); welcomeLabel.clProSettings.TextSettings.Font.Style = [fsBold]; welcomeLabel.SetclProSettings(welcomeLabel.clProSettings); // 1. Üretim btnUretim = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnUretim', ''); StyleButton(btnUretim, 'Üretim', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnUretim, tbeOnClick, 'OnUretimClick'); // 2. Stok btnStok = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnStok', ''); StyleButton(btnStok, 'Stok', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnStok, tbeOnClick, 'OnStokClick'); // 3. Sipariş ve Satış btnSiparisSatis = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnSiparisSatis', ''); StyleButton(btnSiparisSatis, 'Sipariş ve Satış', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnSiparisSatis, tbeOnClick, 'OnSiparisSatisClick'); // 4. Raporlama btnRaporlama = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnRaporlama', ''); StyleButton(btnRaporlama, 'Raporlama', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnRaporlama, tbeOnClick, 'OnRaporlamaClick'); // 5. Bildirim btnBildirim = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnBildirim', ''); StyleButton(btnBildirim, 'Bildirim', '#000000'); HomeForm.AddNewEvent(btnBildirim, tbeOnClick, 'OnBildirimClick'); // Çıkış Yap btnLogout = HomeForm.AddNewProButton(HomeForm, 'btnLogout', ''); StyleButton(btnLogout, 'Çıkış Yap', '#ffea00'); btnLogout.Margins.Bottom = 30; btnLogout.Align = alBottom; HomeForm.AddNewEvent(btnLogout, tbeOnClick, 'OnLogoutClick'); HomeForm.Run; } |
|
![]() |
|
Sudesigirci ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2025 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sudesigirci
Merhaba Celal,
geçmek istediğin uniti doğru bir şekilde oluşturduğundan emin misin uUretim unitine test amaçlı aşağıdaki kodu yazdım ve değiştirdiğin kodu çalıştırınca sorunsuz bir şekilde çalıştı gitmek istediğin uniti gerekli kodlamaları yaparak formu run etmen gerekiyor //uUretim test amaçlı kod var myform:TclForm; { myform=TclForm.Create(self); myform.Run; } umarım anlaşılmıştır , iyi çalışmalar dilerim
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CelalTugay
Merhaba Sude,
çok teşekkür ederim çalıştırdım, iyi çalışmalar dilerim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |