![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Veritabanı Bağlama |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Muzaffer ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 3 Saat 54 Dakika Önce Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 3 Saat 38 Dakika Önce Saat 13:46 |
Bir uygulama geliştiriyorum ve bu uygulamaya borsadaki canlı verileri çekmek istiyorum elimde api anahtarı mevcut nasıl bir yol izleyeceğim
|
|
![]() |
|
Sudesigirci ![]() Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2025 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Puanlar: 157 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sudesigirci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Muzaffer,
TclRest bileşeni ile borsadaki fiyatı getiren basit bir örnek yazdım ben bildiğim bir borsa sitesini kullandım url kısmına apii anahtarını aldığın borsa sitesinin urlsini girebilirsin umarım yardımcı olur var borsaForm: TCLForm; fiyatLabel: TClProLabel; getirBtn: TClProButton; restBorsa: TClRest; void fiyatGetir; var sonuc: String; { restBorsa.BaseURL = 'https://finnhub.io/api/v1/quote?symbol=AAPL&token=Kendiapianahtarınıbukısmagir'; restBorsa.Method = rmGet; restBorsa.ContentType = 'application/json'; restBorsa.Execute; sonuc = Clomosy.CLParseJSON(restBorsa.Response, 'c'); fiyatLabel.Caption = 'AAPL Fiyatı: ' + sonuc + ' USD'; } void FormCreate; { borsaForm = TCLForm.Create(Self); fiyatLabel = borsaForm.AddNewProLabel(borsaForm, 'fiyatLabel', 'AAPL Fiyatı:'); fiyatLabel.Align = alTop; fiyatLabel.Height = 30; fiyatLabel.clProSettings.TextSettings.Font.Size = 18; getirBtn = borsaForm.AddNewProButton(borsaForm, 'getirBtn', 'Fiyatı Getir'); getirBtn.Align = alTop; getirBtn.Height = 40; borsaForm.AddNewEvent(getirBtn,tbeOnClick,'fiyatGetir'); restBorsa = TClRest.Create; } { FormCreate; borsaForm.Run; } İyi Çalışmalar Dilerim.
|
|
![]() |
|
Muzaffer ![]() Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 3 Saat 54 Dakika Önce Konum: Konya Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim iyi çalışmalar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |