![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Fonksiyona parametresini nasıl göndereceğim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ahmet_27 ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 3 Saat 44 Dakika Önce Saat 14:41 |
Main_Page_Form.AddNewEvent(Metin1Label,tbeOnClick,'Metin1egit');
Atıyorum Metin1egit fonksiyonu parametre alan bir fonksiyon olsaydı Event içinde parametresini nasıl gönderecektim?
|
|
![]() |
|
cerenn ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2025 Durum: Aktif Puanlar: 54 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Ahmet
Doğrudan bir kullanım var mı bilmiyorum fakat ben ara fonksiyon kullanıyorum. void araFonksiyon; { Metin1egit('parametrem');
} Main_Page_Form.AddNewEvent(Metin1Label,tbeOnClick,'araFonksiyon'); Yani eventle araFonksiyonu tetikleyip,asıl fonksiyonuma parametreli gönderiyorum.Bu şekilde kullanabilirsin. İyi çalışmalar |
|
![]() |
|
Ahmet_27 ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 65 |
Teşekkür ederim.
Çalışır fakat ben bir sürü farklı parametre yollayacağım her seferinde. O zaman birçok ara fonksiyon oluşturmam gerekecek. Direkt parametreyi vererek göndermeyi öğrenmem lazım.
|
|
![]() |
|
cerenn ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2025 Durum: Aktif Puanlar: 54 |
Rica ederim,umarım daha kolay bir yöntemi vardır.Fakat bahsettiğim yöntem içinde birçok ara fonksiyona gerek yok for döngüsüyle çalıştırabilirsin yakın zamandaki projemde clTagInt kullanıp her butona farklı id atamış oldum ve eventi bu şekilde gönderdim.String örnek kullanım bırakacağım sana dilersen inceleyebilirsin,aynı şeyi integer içinde yapabilirsin.
for (i = 0 to 4) { button1 = anaForm.AddNewButton(panel1,'button'+IntToStr(i+1),'Button '+IntToStr(i+1)); // String parametre atama if (i == 0) button1.clTagString = 'kullanici_adi'; else if (i == 1) button1.clTagString = 'sifre'; else if (i == 2) button1.clTagString = 'email'; // ... anaForm.AddNewEvent(button1,tbeOnClick,'BtnOnClick'); } void BtnOnClick; { parametre = TclButton(anaForm.Clsender).clTagString; AsılFonksiyon(parametre); } ya da bunu bir array listle kullanabilirsin veya string parametre atamayacaksan while döngüsüne vs alıp otomatik sayı atayabilirsin.Kısacası döngülerle çözebilirsin konuyu.İncelemek istersen eğer link bırakıyorum.String kullanımıda kitapta mevcut.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |