Clomosy | Forum Ana Sayfa
Forum Anasayfa Forum Anasayfa > Genel Programlama > Genel İşlemler
  Aktif Konular Aktif Konular RSS - Fonksiyona parametresini nasıl göndereceğim
  SSS SSS  Forumu Ara   Etkinlikler   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir.

Fonksiyona parametresini nasıl göndereceğim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Topic Seçenekleri Topic Seçenekleri
Ahmet_27 Açılır Kutu İzle
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmet_27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Fonksiyona parametresini nasıl göndereceğim
    Gönderim Zamanı: 3 Saat 44 Dakika Önce Saat 14:41
 Main_Page_Form.AddNewEvent(Metin1Label,tbeOnClick,'Metin1egit');

Atıyorum Metin1egit fonksiyonu parametre alan bir fonksiyon olsaydı Event içinde parametresini nasıl gönderecektim?
Yukarı Dön
cerenn Açılır Kutu İzle
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı cerenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 50 Dakika Önce Saat 15:35
Merhaba Ahmet
Doğrudan bir kullanım var mı bilmiyorum fakat ben ara fonksiyon kullanıyorum.
void araFonksiyon; 
{
Metin1egit('parametrem'); }
Main_Page_Form.AddNewEvent(Metin1Label,tbeOnClick,'araFonksiyon');

Yani eventle araFonksiyonu tetikleyip,asıl fonksiyonuma parametreli gönderiyorum.Bu şekilde kullanabilirsin.
İyi çalışmalar

Yukarı Dön
Ahmet_27 Açılır Kutu İzle
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ahmet_27 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 2 Saat 22 Dakika Önce Saat 16:03
Teşekkür ederim.

Çalışır fakat ben bir sürü farklı parametre yollayacağım her seferinde. O zaman birçok ara fonksiyon oluşturmam gerekecek. Direkt parametreyi vererek göndermeyi öğrenmem lazım.
Yukarı Dön
cerenn Açılır Kutu İzle
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 54
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı cerenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 25 Dakika Önce Saat 17:00
Rica ederim,umarım daha kolay bir yöntemi vardır.Fakat bahsettiğim yöntem içinde birçok ara fonksiyona gerek yok for döngüsüyle çalıştırabilirsin yakın zamandaki projemde clTagInt kullanıp her butona farklı id atamış oldum ve eventi bu şekilde gönderdim.String örnek kullanım bırakacağım sana dilersen inceleyebilirsin,aynı şeyi integer içinde yapabilirsin.

for (i = 0 to 4)
{
    button1 = anaForm.AddNewButton(panel1,'button'+IntToStr(i+1),'Button '+IntToStr(i+1));

// String parametre atama
    if (i == 0) button1.clTagString = 'kullanici_adi';
    else if (i == 1) button1.clTagString = 'sifre';
    else if (i == 2) button1.clTagString = 'email';
    // ...

anaForm.AddNewEvent(button1,tbeOnClick,'BtnOnClick');
}

void BtnOnClick;
{
    parametre = TclButton(anaForm.Clsender).clTagString;
    AsılFonksiyon(parametre);
}

ya da bunu bir array listle kullanabilirsin veya string parametre atamayacaksan while döngüsüne vs alıp otomatik sayı atayabilirsin.Kısacası döngülerle çözebilirsin konuyu.İncelemek istersen eğer link bırakıyorum.String kullanımıda kitapta mevcut.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu İzle

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

Bu Sayfa 0,031 Saniyede Yüklendi.