![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Fonksiyonlarım çağırmadan geliyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ahmet_27 ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2025 Durum: Aktif Puanlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 3 Saat 50 Dakika Önce Saat 09:33 |
Butona ekrana showmessage ile mesaj yazdıran event atadım. Daha butonlarıma tıklamadan sayfa açıldığı gibi ikisine de tıklanmış gibi karşıma mesajlar çıkıyor. Daha sonra ben butona bastığımda hata veriyor.
/*BasisForm*/ Dönüşüm TclForm Syntax error Source position 1.2 /*BasisForm*/ Kelebek TclForm Unkown identifier or variable is not declared 'Kelebek' source position 1.2 kelebek değişken bile değil yani normalde. hem basmadan ilk başta ekrana geliyor ben basınca hata veriyor. hiç bir şey anlamadım. void AnlaminiGosterTransformation { ShowMessage('Dönüşüm'); } void AnlaminiGosterButterfly { ShowMessage('Kelebek'); } Kelime2Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Satir1Panel, 'Kelime2Label', 'transformation'); Kelime2Label.Align = alLeft; Kelime2Label.Height = 20; Kelime2Label.Width = 200; Kelime2Label.Margins.Top = 5; Kelime2Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime2Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime2Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime2Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime2Label,tbeOnClick, AnlaminiGosterTransformation); Kelime4Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Satir2Panel, 'Kelime4Label', 'butterfly'); Kelime4Label.Align = alLeft; Kelime4Label.Height = 20; Kelime4Label.Width = 120; Kelime4Label.Margins.Top = 5; Kelime4Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime4Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime4Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime4Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime4Label,tbeOnClick, AnlaminiGosterButterfly);
|
|
![]() |
|
Emr.Erkmn ![]() Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emr.Erkmn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Ahmet,
Burada ki kodda değişkenler nedir? Mesela Kelebek nedir? Değişken tanımlamadan önce kullandığımız 'var' yok, Değişkenleri tanımlarken sınıfları ya da türleri belli değil hangisi nedir? Kodu düzenleyip tekrar atar mısın?
İyi çalışmalar. |
|
![]() |
|
Ahmet_27 ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Temmuz 2025 Durum: Aktif Puanlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Var Metin1_Form : TclForm; Kelime1Label, Kelime2Label, Kelime3Label, Kelime4Label, Kelime5Label, Kelime6Label : TClProLabel; Kelime7Label, Kelime8Label, Kelime9Label, Kelime10Label, Kelime11Label, Kelime12Label : TClProLabel; Satir1Panel, Satir2Panel, Satir3Panel, Satir4Panel : TclProPanel; AnlamLabel : TClProLabel; anlami : String; Kontrol : Integer; void AnlaminiGosterTransformation { ShowMessage('Dönüşüm'); } void AnlaminiGosterButterfly { ShowMessage('Kelebek'); } void AnlaminiGosterTransformation { ShowMessage('Dönüşüm'); } void AnlaminiGosterButterfly { ShowMessage('Kelebek'); } Kelime2Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Satir1Panel, 'Kelime2Label', 'transformation'); Kelime2Label.Align = alLeft; Kelime2Label.Height = 20; Kelime2Label.Width = 200; Kelime2Label.Margins.Top = 5; Kelime2Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime2Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime2Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime2Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime2Label,tbeOnClick, AnlaminiGosterTransformation); Kelime4Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Satir2Panel, 'Kelime4Label', 'butterfly'); Kelime4Label.Align = alLeft; Kelime4Label.Height = 20; Kelime4Label.Width = 120; Kelime4Label.Margins.Top = 5; Kelime4Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime4Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime4Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime4Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime4Label,tbeOnClick, AnlaminiGosterButterfly); Bu koddaki değişkenler yukarıdaki gibi. Kelebek diye bir değişkenim yok. O bir showmessage ile ekrana yazılan bir string. 'var' var atmamıştım değişkenleri. sınıflar türler yukarıdaki gibi. sağ olun hocam. dediğim gibi sorunum şu: Butona ekrana showmessage ile mesaj yazdıran event atadım. Daha butonlarıma tıklamadan sayfa açıldığı gibi ikisine de tıklanmış gibi karşıma mesajlar çıkıyor. Daha sonra ben butona bastığımda hata veriyor. Butona ekrana showmessage ile mesaj yazdıran event atadım. Daha butonlarıma tıklamadan sayfa açıldığı gibi ikisine de tıklanmış gibi karşıma mesajlar çıkıyor. Daha sonra ben butona bastığımda hata veriyor.
/*BasisForm*/ Dönüşüm TclForm Syntax error Source position 1.2 /*BasisForm*/ Kelebek TclForm Unkown identifier or variable is not declared 'Kelebek' source position 1.2 |
|
![]() |
|
Emr.Erkmn ![]() Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 227 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emr.Erkmn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Emirhan kodu düzenledim, aşağıda düzenli hali yer almakta;
var Metin1_Form : TclForm; Kelime1Label, Kelime2Label, Kelime3Label, Kelime4Label, Kelime5Label, Kelime6Label : TClProLabel; Kelime7Label, Kelime8Label, Kelime9Label, Kelime10Label, Kelime11Label, Kelime12Label : TClProLabel; Satir1Panel, Satir2Panel, Satir3Panel, Satir4Panel : TclProPanel; AnlamLabel : TClProLabel; anlami : String; Kontrol : Integer; void AnlaminiGosterTransformation { ShowMessage('Dönüşüm'); } void AnlaminiGosterButterfly { ShowMessage('Kelebek'); } { Metin1_Form=TclForm.Create(self); Kelime2Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Metin1_Form, 'Kelime2Label', 'transformation'); Kelime2Label.Align = alLeft; Kelime2Label.Height = 20; Kelime2Label.Width = 200; Kelime2Label.Margins.Top = 5; Kelime2Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime2Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime2Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime2Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime2Label,tbeOnClick, 'AnlaminiGosterTransformation'); Kelime4Label = Metin1_Form.AddNewProLabel(Metin1_Form, 'Kelime4Label', 'butterfly'); Kelime4Label.Align = alRight; Kelime4Label.Height = 20; Kelime4Label.Width = 120; Kelime4Label.Margins.Top = 5; Kelime4Label.clProSettings.FontSize = 30; Kelime4Label.clProSettings.WordWrap = True; Kelime4Label.clProSettings.FontColor = clAlphaColor.clHexToColor('#33a30a'); Kelime4Label.SetclProSettings(Kelime2Label.clProSettings); Metin1_Form.AddNewEvent(Kelime4Label,tbeOnClick, 'AnlaminiGosterButterfly'); Metin1_Form.Run; }
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |