![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Veri Tabanı Create Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yemreee_atmaz ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 7 Saat 26 Dakika Önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yemreee_atmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 7 Saat 20 Dakika Önce Saat 12:58 |
Uygulamam için oluşturduğum veri tabanım uygulamayı her yeninden başlattığımda önceki tabloları siliyor ve yeniden oluşturuyor. Aşağıda kodu paylaştım. Bunun sebebi nedir ? void ConnectAndInitDB; { DBPassword = ''; DBPath = 'C:/StoLogProject/database/new.db3'; // DBPath = Clomosy.AppFilesPath + 'new.db3'; ShowMessage('Bağlanılan veritabanı: ' + DBPath); try Clomosy.DBSQLiteConnect(DBPath, DBPassword); Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'CREATE TABLE IF NOT EXISTS users (' + 'id INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, ' + 'username TEXT NOT NULL UNIQUE, ' + 'pswrd TEXT NOT NULL)'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; ShowMessage('Veritabanı bağlantısı başarılı ve tablo hazır!'); except ShowMessage('Hata: ' + LastExceptionClassName + ' - ' + LastExceptionMessage); } } void VerifyUser;{ Clomosy.DBSQLiteConnect(DBPath, DBPassword); Clomosy.DBSQLiteQuery.Sql.Text = 'SELECT * FROM users WHERE username = "' + usernameEdit.Text + '" AND pswrd = "' + passwordEdit.Text + '"'; Clomosy.DBSQLiteQuery.OpenOrExecute; if (Clomosy.DBSQLiteQuery.RecordCount > 0) { ShowMessage('Giriş başarılı! Hoş geldiniz ' + usernameEdit); GoToHomeStockUnit; } else { ShowMessage('Kullanıcı adı veya şifre hatalı!'); } } |
|
![]() |
|
cerenn ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Emre
DBPath = 'C:/StoLogProject/database/new.db3'; şeklinde göstermesen çok daha iyi olur.Koddaki en büyük şüpheli bu gözüküyor.Eğer bu klasör veya dosya mevcut değilse, Clomosy her seferinde yeni bir veri tabanı dosyası oluşturacaktır. Bunun yerine:DBPath = Clomosy.AppFilesPath + 'new.db3'; kullanmanı öneriyorum. Bu, uygulamanın kendi klasöründe kalıcı bir veri tabanı oluşturacaktır.Sorun başka bir şeydende kaynaklı olabilir ama tahminim bu yönde.Eğer sorun devam ederse kodunun tam halini atar mısın? İyi çalışmalar
|
|
![]() |
|
yemreee_atmaz ![]() Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 7 Saat 26 Dakika Önce Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yemreee_atmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ediyorum , fakat şöyle oluyor ki ; şuan deneme amaçlı Path ile de belirttiğim Database dosyasında örnek amaçlı veriler ekledim manuel şekilde. Login kısmında giriş yaparken de bu şekilde bağlanıyorum database 'e ve orada sağlıklı bir şekilde bağlanıp kullanıcı database de kayıtlı ise giriş yapyıor. fakat kayıtlı ise register amaçlı oluşturduğum form sayfasında bağlantı kurup aynı şeyi yaptığımda çalışmıyor
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |