![]() |
Clomosy Resmi Forum Sitesidir. Amacımız kullanıcılarımıza, iş ortaklarımıza, danışmanlara, yazılımcılara programlarımız hakkında destek ve bilgi vermektir. |
Category Resmi ekleme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
M-Guney ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2025 Konum: Konya, Meram, K Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 6 Saat 8 Dakika Önce Saat 15:17 |
Ben ERP projesinde kullanmak için telefondan ImageChooser ile eklenmiş olan fotoğrafı API aracılığıyla serverda tutup daha sonrasında kullamak istiyorum.
ImageChooser da proImage kullanımına izin vermiyor verseydi CameraImg.clProSettings.PictureSource şeklinde almayı planlıyordum ben bu resmi nasıl api aracılığıyla veri tabanına yollayabilirim. |
|
![]() |
|
M-Guney ![]() Deneyimli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2025 Konum: Konya, Meram, K Durum: Aktif Değil Puanlar: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
void onbtnClick; { try Clomosy.ImageChooser(Form1, CameraImg2); CameraImg2.Bitmap.SaveToStream(MemStream); noteMemo.Lines.Text = MemStream.AsBase64; // Image içindeki resmi okuyup base 64 çevirip db ye yaz except ShowMessage('Exception Class: '+LastExceptionClassName+' Exception Message: '+LastExceptionMessage); }
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Emr.Erkmn ![]() Moderatör ![]() Kayıt Tarihi: 28 Şubat 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 301 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emr.Erkmn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Güney,
2 farklı prosedür örneği göndereceğim, inceledikten sonra benzer hata alırsan tekrar bakalım. 1) void gorselYuklendi; var base64Image: string; apiUrl: string; RequestBody: string; tempPath: string; FileStream: TclMemoryStream; { FileStream = TCLMemoryStream.Create; CameraImg.Bitmap.SaveToStream(FileStream); base64Image = Clomosy.StreamToBase64(FileStream); apiUrl = 'kendi api keyin' + API_KEY; RequestBody = '{ "requests": [ { "image": { "content": "' + base64Image + '" }, "features": [ { "type": "DOCUMENT_TEXT_DETECTION", "maxResults": 10 } ] } ] }'; try RestCreate(apiUrl, RequestBody); except ShowMessage('Görsel verisi hazırlanırken hata oluştu: ' + LastExceptionMessage); } } ************************* 2) void Stream2Base64; var clMemoryStream:TCLMemoryStream; { // Save Img To File clMemoryStream=TCLMemoryStream.Create; try CameraImg.Bitmap.SaveToStream(clMemoryStream); base64Image = Clomosy.StreamToBase64(cLMemoryStream); except base64Image = ''; } } Resmi SQL'e update için; CLQuery.FieldByName('Resim_Yolu').AsString = base64Image; |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |